Her kan du finde de forskellige kategorier og en kort beskrivelse af dem. De kan også findes ved at pege med musen på menupunktet, der hedder Opskrifter. Hvis man ikke kan finde en bestemt opskrift kan der søges efter den ude i højre side.
Opskrifterne vil være delt op, så hver sin ting ligger i hver sin kategori, og så vil det være op til den enkelte at sammensætte dem til en menu. Eksempelvis vil Pulled Pork være delt op i 4. En opskrift til kødet, en til burgerbollerne, en til saucen og en til coleslawen. De vil være at finde i hver kategori, hvor de høre til, og der vil naturligvis også være link til de forkellige ting under hver opskrift, så man kan se hvad der hører sammen.
God fornøjelse

 

Bagning
Denne kategori er delt op i to for at gøre det lidt nemmere. Alle relaterede opskrifter vil dog stadig ende i kategorien “Bagning”.De to under kategorier er “Bagning(brød)” og “Bagning(kager)” Det er dog lidt groft delt op, men ellers kan man jo blive ved med at tilføje kategorier.

I “Bagning(brød)” vil man typisk finde opskrifter på rugbrød, madbrød, franskbrød, boller og flutes. Kort sagt, de fleste gærdeje.

I “Bagning(kager)” vil man typisk finde opskrifter på alverdens kager. Især de lidt sjovere af slagsen som eks. en kage der skal bages i microvnen i ganske kort tid.

 

Is
Her vil der findes opskrifter på is (ja som titlen også antyder 😉 ) og de fleste af dem vil nok være designet til at blive lavet i en ismaskine. Simpelthen fordi resultatet bliver MEGET bedre. De fleste vil dog sagtens kunne laves i fryseren, bare man husker at røre rundt i dem minimum hver 20 minut

 

Højtider
Denne kategori er også delt op i flere.

Juleretter” hvor man kan finde diverse juleretter både fra Danmark og andre lande. Der vil også være forskellige stegemetoder til de mest almindelige kødudskæringer.

Påskeretter” vil indeholde retter der egner sig godt til påskebordet. Både til frokost og til aftensmad.

Nytårsretter” vil indeholde retter (og diverse snacks) der er gode til nytårsaften. Måske også et par ide’er til sjove drinks..

 

Molekylær gastronomi
Her kan man opskrifter på lidt sjovere ting. Molekylær gastronomi bringer videnskaben ind i køkkenet. Her kan man normalt ikke slumre sig frem. Det skal for det meste være præcist. I hvert fald hvis man bruger Texturas (forskellige ting der går ind og reagere kemisk med maden) eller andet i samme boldgade. Der er meget mere i Molekylær gastronomi men ind til videre vil jeg prøve mig frem med det berømte Texturas.

 

Forretter
Her vil der kunne findes opskrifter på små retter der er gode til forret (selvom de fleste ville kunne udgøre en hovedret i sig selv, i den rette mængde)
Hovedretter
Her vil der kunne findes opskrifter på de lidt større og/eller tunge retter end forretterne. Lige fra simreretter der passer sig selv til hurtige wokretter der maks tager 30 min at lave.

 

Dessert
Her vil der kunne findes opskrifter på desserter. Den sidste del af måltidet og som oftest er en sød ret. Eksempler på det kunne være cremer,og fromager. Nogle laver også et flot ostebord med forskellige oste og grøntsager. Det skal naturligvis også med.

 

Pålæg/Charcutteri
Her vil man kunne finde opskrifter på forskelligt pålæg. Pålæg er sjovt at lave og smager for det meste også af mere. Det er også kendt under det fine franske navn charcuteri, som også kan henvise til en slagter eller en special forretning.

 

Tilbehør
Der er mange ting der kan kategoriseres som tilbehør. Jeg vil prøve at holde mig til ting som ketchup, sennep, mayonnaise og den slags.

 

Sous Vide
Sous Vide er fransk (udtales su vid) og betyder under vakuum. Kort fortalt er det en tilberednings metode hvor man vakuummere sit produkt (oftest kød) og putter det i et vandbad hvor temperaturen er holdt præcist. Ved at tilberede med præcise temperature kan man få sit kød PRÆCIS som man bedst kan li det.
Tiden det ligger i vandbadet er afgørende for flere ting. Bakterier bliver dræbt over længere tids udsættelse for forskellige temperaturer. De fleste bakterier dør ved 75 grader i løbet af et sekund eller to. Men de samme bakterier kan dræbes ved eksempelvis at blive udsat for 58 grader i omkring en halv time. En anden ting hvor tiden er en afgørende faktor er mørheden. En culotte kan gøres lige så mør (og endnu mere smagfuld) som en oksefilet hvis den ligger i et vandbad i omkring 20 timer.
Det kræver dog lidt små dyrt udstyr men når det først er erhvervet, er man godt kørende.
Der er rigtig mange fordele ved Sous Vide.

 

Sauce & Sovs
Her vil man kunne finde opskrifter på forskellige sauce og sovser men også forkellige slags dip, dressinger og mayonnaiser.
Fond vil også være i denne kategori, da den er grundbasen til en god sovs.

 

Syltning
Her vil man kunne finde opskrifter på syltede ting. Både salte ting som agurker, rødbeder og pickles men også søde ting som syltetøj og marmelade.

 

Snacks
Her vil man kunne finde opskrifter på forskellige små mundrette ting. Snacks der kan stille den lille sult eller er gode til at servere for gæster mens de venter på maden. Opskrifter på tapas vil også ende her

 

Rygning
Her vil der kunne findes opskrifter der indeholder røg. Jeg vil lægge mest vægt på koldrygning men også bringe et par enkelte varmrygningsopskrifter.

 

Diverse/tips
Denne kategori vil indeholde det der ikke lige passer ind i resten + forskellige praktiske tips.

Print Friendly, PDF & Email