Hvidløgssmør kan laves på mange måder. Den her metode, giver en lidt mere holdbar smør og hvidløgssmag på en anden måde. Jeg bruger vakuumpakker og sous vide udstyr, men hvis man kan få fat i en zip pose, der kan holde til graderne, kan den også bruges i en gryde med varmt vand. Hvis man nu alligevel har en bøf i sin sous vide, er det nærliggende lige at smide denne pose ned også. Jo længere tid den får, jo mere smag udvikler den.
1 helt hvidløg
1 pakke smør
Timian kviste (eller hvad man nu har af urter)
Skær hvidløget midt over og pak det i en vakuumpose (eller zip pose til sous vide) sammen med smørret (nemmest hvis det er delt i 3-4 stykker) og et par kviste timian. Put det i ved en 56-59 grader (perfekt når oksekødet alligevel er i badet) og lad det ligger der minimum en times tid. Gerne længere. Hvis det får højere grader, bliver hvidløgene grønne. Det er ikke skadeligt, men ser ikke så lækkert ud. Tag det op, og klip et lille hul i hjørnet, hvorefter det hældes i en skål. Enten kan man lade det stivne og fjerne vallen derefter, eller man kan bruge det med det samme, men stadig undlad at bruge vallen.
Hvis man bruge alm. hvidløg og tørret timian får det kraftigere smag fra begge dele. Hvis man bruger økologiske hvidløg og frisk timian, får det en mild smag. Så må man jo afgøre, hvad man skal bruge det til og hvad der er bedst. Prøv at lav en af hver og smag dig frem.
Hvidløgene kan sagtens bruges til noget andet inden for de næste par dage. De er dog lidt mildere i smagen.
Perfekt på en Rib Eye steak
Brug det til at stege i, ved høj varme. Da der ingen hvidløgsstykker er i, brænder det heller ikke på.